HomeOver Dokter PolUitleg per indicatieFoto's
Estiamed
Laser en Acupunctuur
Uitleg per indicatie

Hernia, zowel van de rug als van de nek

Ook kan de laser de zwelling zoals die bij een hernia voorkomt doen afnemen waardoor zenuwen meer ruimte krijgen en de patiënt sneller weer op de been is. Het gevolg is dat de spieren geactiveerd kunnen worden door veel in beweging te blijven. De rug wordt dan sterker en stabieler waardoor ook minder snel een hernia kan terugkomen. Ik heb ondertussen vele patiënten met goed resultaat kunnen behandelen.
Ik heb zelfs een aantal patiënten onder behandeling gehad waarbij een geplande herniaoperatie niet door ging omdat de klachten waren verdwenen.

 

Artrose van de knie

Bij artrose van bijvoorbeeld de knie is het in veel gevallen mogelijk het proces te vertragen waardoor het plaatsen van een knieprothese  kan worden uitgesteld en misschien zelfs kan worden voorkomen. Mensen die door hun artrose niet meer konden lopen heb ikmet onze behandelingen zodanig zien herstellen dat ze weer konden lopen. Dit geldt ook voor patiënten met spondylartrose van de wervelkolom (“versleten rug”). Ook daarbij zie ik vaak een snel herstel van de pijnklachten waardoor mensen weer normaal en zonder pijn kunnen lopen. Het gevolg is zoals boven beschreven dat de spierkracht zich kan herstellen en de rug stabieler wordt met minder kans dat de pijn terug komt.

 

Artrose van de handen

Ook bij artrose van de handen/vingergewrichten zijn er goede resultaten. De pijn is in veel gevallen al na enkele behandelingen acupunctuur in combinatie met laser verdwenen waardoor de patiënt met weinig of geen beperkingen zijn dagelijkse aktiviteiten kan hervatten.

 

Fibromyalgie

De chronische pijnklachten bij fibromyalgie reageren vaak heel goed op een combinatiebehandeling van acupunctuur en laser (“high intensity laser therapy”). Vaak zijn deze patiënten ook chronisch moe en het blijkt dat ook de moeheid hierbij vaak naar de achtergrond treedt doordat het bewegen steeds gemakkelijker kan gaan en de spieren krachtiger  kunnen worden.

 

Chronisch vermoeidheidssyndroom/ ME

Bij patiënten met deze diagnose blijkt de combinatiebehandeling zoals we die toepassen in de praktijk  vaak heel goede en snelle resultaten te geven. In het algemeen kun je stellen dat het evenwicht weer wordt teruggevonden doordat een vicieuze cirkel van pijn/spierspanning/ uitbreiding van pijn naar aanliggende gebieden met als gevolg het chronisch worden van pijn met als gevolg verdere toename van spierspanning/inactiviteit wordt doorbroken. Ook bij het chronisch vermoeidheidssyndroom bestaat een vicieuze cirkel van moeheid/inactiviteit/het zwakker worden van spieren/ het stijver worden van spieren/banden/gewrichten. Door dit te doorbreken kan door toename van lichamelijke activiteit de moeheid verder afnemen en de conditie verbeteren, zeker als men met regelmaat  blijft bewegen.

 

 

In de westerse geneeskunde wordt de laatste jaren geadviseerd om door krachttraining de conditie van patiënten te verbeteren.