HomeOver Dokter PolFoto's
Estiamed
Laser en Acupunctuur
Acupunctuur
Laser
Pijnbestrijding
Indicaties
Afslanken
Vergoeding
Contact
Pijnbestrijding

Pijn bestrijden met laser-acupunctuur of naaldacupunctuur

Pijn is de meest voorkomende klacht waarmee mensen naar een acupuncturist toegaan.
Ongeveer 80% van de patiënten in de praktijk van dokter Pol voor Acupunctuur en Laser zijn pijnpatiënten.
 
Soms hebben mensen ernstige pijnklachten zonder dat daar een duidelijke (westerse) oorzaak voor te vinden is. In dat geval komen ze vaak bij een alternatieve geneeswijze terecht aangezien de reguliere geneeskunde geen passende oplossing heeft kunnen bieden. Acupunctuur kan over het algemeen de meeste pijnklachten verlichten. In veel gevallen is het echter ook mogelijk om de oorzaak van de pijn op te sporen en weg te nemen. 
 
Veel mensen hebben een weerstand tegen naalden, vandaar dat in deze praktijk ook met laseracupunctuur wordt gewerkt. Dit is een naaldloze en pijnloze vorm van acupunctuur, waarbij de punten gestimuleerd worden met laserlicht.
 
Een prettig bijkomend effect van het behandelen met laser, is dat de laser ontspannend inwerkt op spierweefsels en het een ontstekingsremmende werking heeft. Dit komt goed van pas bij gewrichtsontstekingen (rheuma/jicht e.d.), maar ook bij behandeling van pijn als gevolg van artrose. We moeten daarbij onderscheid maken tussen behandeling van acupunctuurpunten met laser en de behandeling met hoge intensiteit lasertherapie zoals we dat in onze praktijk zeer vaak toepassen. In onze praktijk passen we bij pijnklachten heel vaak infraroodlaser met hoge intensiteit toe, zogenaamde "High Intensity Laser Therapy". De combinatie van acupunctuur met hoge intensiteit laserbehandeling is in de praktijk zeer effectief gebleken. De behandeling werkt meestal heel snel. De effecten kunnen al na één behandeling optreden, zelfs bij al jaren bestaande pijnklachten. Hiervan zijn vele voorbeelden te geven in onze praktijk.

Hoe kan het dat de reguliere dokter voor sommige pijnklachten geen oorzaak kan vinden en een acupuncturist wel? 
Dit komt omdat beiden volgens een andere geneeswijze werken en daardoor op een andere manier hun diagnose stellen. De acupuncturist werkt volgens principes die ontwikkeld werden al ver voor onze jaartelling begon. Deze principes zijn in de loop van de tijd verder uitgewerkt tot de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Hij kijkt naar alle symptomen die zich bij u voordoen en stelt daarna een behandelingsplan op. Dit houdt in dat hij verstoorde lichaamsfuncties kan verhelpen door het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten. Deze punten liggen op denkbeeldige banen in uw lichaam, de zogenaamde meridianen. Iedere baan staat in relatie tot een bepaald orgaan en de bijbehorende orgaanfuncties. Via deze banen kan een acupuncturist verstoringen in organen of orgaanfuncties beïnvloeden.
 
Wat gebeurt er precies bij het stimuleren van de acupunctuurpunten met laser-licht? 
Zoals al gezegd, kun je door het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten de oorzaak van de pijnklacht beïnvloeden, waardoor het pijnsignaal niet meer nodig is en verdwijnt. Daarnaast werkt de laser ontspannend op de spieren in en beschikt ook over een ontstekingsremmend effect.
 
Belangrijk is dat enkele acupunctuurpunten uw centraal zenuwstelsel prikkelen waardoor er meerdere stoffen vrijgemaakt kunnen worden. Denk hierbij aan onder meer endorfine, serotonine en antiprostaglandinen.
 
Endorfine

Deze stof, endorfine genoemd, is een pijnstillende stof die Uw lichaam zelf kan aanmaken en die de prikkeloverdracht remt. Dit wil zeggen dat deze stof een barrière vormt en ervoor zorgt dat de pijnprikkel uw hersenen niet meer kan bereiken.
 
Gevolg: u voelt geen pijn meer. Dit pijnstillende effect van de acupunctuur is zeer bekend, In China worden er zelfs operaties uitgevoerd met enkel acupunctuur als verdoving. Maar ook hier in het Westen is dit effect het bekendst, en zelfs bewezen door wetenschappelijk onderzoek aan medische universiteiten.  
 
 Anti-prostaglandinen
 
werken ontstekingsremmend.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk? 
Tijdens het eerste consult ligt de nadruk op de anamnese, het inventariseren van uw klachten en meestal kan al aansluitend een eerste behandeling worden gegeven. 
In de vervolgbehandelingen zal steeds duidelijker worden hoe u op de therapie reageert. Veelal treedt al na één tot enkele behandelingen een verbetering op. Gemiddeld is bij de meeste indicaties zo´n 5 tot 6 behandelingen nodig om tot een bevredigend en duurzaam resultaat te komen. 

Maakt u gerust een 
afspraak. 

www.dokterpol.nl